Durf jij dromen waar te maken?

jun 25, 13 • BlogReacties uitgeschakeld voor Durf jij dromen waar te maken?

ALSJEDROOMT!

Dromen is zo heerlijk!

Wat zal ik doen:

ALS… ik de loterij win?

ALS… ik die topbaan heb?

ALS… ik die man aan de haak geslagen heb?

ALS

In je dromen is alles mogelijk. Het is daarom ook heerlijk om te dromen en af en toe even stil te staan, bij bovenstaande vragen. Je woont in een mooi huis, met een geweldige man, het gezin waar je altijd van droomde, de reizen die je altijd wilde maken en qua carriere doe je wat je leuk vind en bent daar ook nog succesvol in.  Soms mogen we onze dromen waarmaken. Die prachtige reis maken, dat eigen bedrijf starten, dat droomhuis kopen. En wat voelt dat goed!

Een mooi middel hiervoor kan zijn het maken van een bucketlist: een lijst met dingen, die je hebt willen doen voordat je sterft….

ALSHETJELUKT!

Vaak is er wel wat voor nodig om die dromen waar te maken. Je denkt dan vaak in 1e instantie aan tijd, geld, kansen. Maar het is vooral LEF! Want zijn er niet heel erg veel belemmeringen, die ons tegenhouden om te doen wat we eigenlijk zo graag willen doen? Ikzelf heb 3 reorganisaties nodig gehad voordat ik eindelijk het LEF had om te gaan doen, wat ik altijd wilde: mijn eigen onderneming starten. En ja daarvoor zijn enorm veel belemmeringen. Belemmeringen die me soms nog doen twijfelen… totdat blijkt dat doen wat je graag wilt je toch wel echt gegund is.

Vaak blijkt ook dat die belemmering eigenlijk alleen maar in je hoofd zit en…. achteraf best meeviel! Omarm daarom je belemmeringen niet, maar ga ze eens kritisch bekijken… wat is nu het ergste wat je kan overkomen? Ga klankborden met mensen en vraag hen wat zij zouden doen als ze jou waren… Bijzonder om te zien, hoe anderen je belemmering soms zelfs tot een enorme kans kunnen omdraaien…

ALSJEHETDOET!

Voor sommige mensen zijn er engeltjes die ze helpen hun dromen waar te maken. Mensen die kansen zien en je daarbij helpen. 1 van die engeltjes was mijn lieve stiefvader Teus. Als hij tegen bijzondere mensen aanliep, die mooie dromen hadden, dan hielp hij ze. Gewoon helpen, zonder iets terug te verwachten! Totaal onbekenden kregen geld voor een studie, of voor een nieuw gebit. Zelf had hij de mogelijkheid zijn eigen dromen waar te kunnen maken en deed dit ook tot de laatste minuut! 2 jaar geleden kreeg hij een doodvonnis… de ziekte ALS. Een agressieve en onomkeerbaar dodelijke ziekte, waar nog geen enkel medicijn tegen is.  Helaas was er hier geen engeltje wat hem kon helpen, of al die anderen met ALS.

Mij heeft dit meerdere dingen doen inzien.O.a. dat je anderen om hulp mag vragen! Mensen vinden het fijn om je te helpen en nog mooier als ze zien, dat hun hulp er echt toe doet. Die hulp hoeft niet alleen geld of opdrachten e.d. te zijn, maar kan in vele vormen. Denk hierbij aan kennis, netwerk, kansen zien of gewoon het geven van een enorme positieve spirit!

Voor degenen van jullie die onderstaande film kennen, weten ook dat het echte helpen van elkaar vaak niet in de dingen zit, die het meest duidelijk zijn.

Bucketlist: Een mooie film over het durven waarmaken van dromen in de laatste dagen van je leven. Van hele duidelijke als parachutespringen tot wat je wilt hebben bijgedragen als je er niet meer bent…

Ook ik wil graag om mensen hun dromen waar te laten maken en over de belemmeringen heen te stappen. Ik heb de mooie kans dit in mijn werk te doen dmv trainingen en workshops. Omdat ik ook graag een bijdrage wil doen voor onderzoek naar medicatie tegen ALS heb ik dit gecombineerd. Samen met een groep trainers van www.hettrainingsbureau.nl gaan we op 18 juli een avond helemaal besteden aan ALS. Op deze avond gaan we je helpen dromen waar te maken dmv het doorlopen van de 3 stappen ALSjedroomt, ALShetjelukt en ALSjehetdoet, waarbij we ook echt elkaar gaan helpen en een start gaan maken in het waarmaken van onze dromen. Daarbij gaat de complete opbrengst van de avond naar ALShetjeraakt. (initiatief van 20 familieleden en vrienden van mijn stiefvader, die dmv zwemmen van Amsterstad City Swim  geld ophalen voor Stichting ALS) De workshop zelf is ook apart te boeken en ook dan gaat de opbrengst naar ALShetjeraakt.

Wil jij mij helpen deze droom om mensen te helpen waar te maken? Dan zou ik het super vinden, als je anderen attent wilt maken op deze workshop. NAAR WORKSHOP

Dank je voor jouw hulp dromen waar te maken!

Tags: , , , , ,

Comments are closed.

Training, coaching & leerzame events

↓ More ↓