Die verdraaide kerst en nieuwjaarsborrels

dec 3, 14 • Blog, ontmoeten, SpelenReacties uitgeschakeld voor Die verdraaide kerst en nieuwjaarsborrels

Ze komen er weer aan: De kerst en nieuwjaarsborrels. Gezellige momenten waarop je alle collega’s op lekker informele manier weer kunt spreken en waar je ook die collega’s die je nog niet zo goed kent eens beter kunt leren kennen.

Ja voor sommigen zijn die borrels dat. Voor de meesten helaas is het een verplichting waar ze erg tegen opzien. Daarom kiezen de meeste mensen ervoor om met de directe collega’s 1-2 glaasjes te drinken en dan snel naar huis. Daar gaat de integratie met de andere collega’s. Tijdens de communicatietrainingen die ik geef blijkt dat de meeste mensen wel heel graag met anderen zouden willen meepraten en ook nieuwe collega’s zou willen leren kennen. Struikelblok hierbij zijn het niet weten waar je het over moet hebben en het niet weten hoe aan te sluiten bij een vreemde groep.

Dit is iets waarin je getraind kan worden. Maar ja de borrels zijn deze maand al, dus dat wordt wat kort dag. Om de organisatoren van deze borrel en de deelnemers aan deze borrels een handje te helpen hierbij enkele netwerkspellen die je in kunt bouwen:

* Geef iedereen de naambadge van een ander en ga op zoek naar je collega, om hem/haar de badge te geven.

* Vraag bij inschrijving om een bijzonder weetje van iedereen. Bv. Mount everest beklommen of huisdier een schildpad e.d. Bij binnenkomst krijgt iedereen een weetje op een papiertje. Probeer nu de collega te vinden, die bij dit weetje hoort en probeer er meer over te weten te komen.

* Netwerk bingo. Iedereen krijgt een kaart met 4-6 makkelijke weetjes zoals: Houd van voetbal, lievelingskleur blauw, gaat dit jaar op wintersport e.d. Let erop dat mensen verschillende kaarten krijgen. Je gaat nu op zoek naar mensen, waar dit weetje voor geldt. Gevonden, dan schrijf je de naam erbij. Degene die als 1e de kaart vol heeft krijgt bv een leuke attentie.

* Foto’s of citaten. Laat mensen bij binnenkomst kiezen uit foto’s of citaten en doe deze in de badge. Ga met elkaar het gesprek aan waarom je hebt gekozen voor die foto of badge.

* Foto of citaten memory. Geef bij binnenkomst mensen als badge een foto of citaat. Van elke deel je er 2 uit. Ga nu op zoek naar de collega dezelfde badge en ga met elkaar het gesprek aan wat deze foto of citaat die persoon betekend.

* En zo zijn er nog veel meer creatieve werkvormen te bedenken

Voor de werkvormen met de foto’s of citaten komt in januari van dit jaar ‘Het verrassend doelgerichte spel’ uit van www.hettrainingsbureau.nl

Ik wens iedereen leuke en ontmoetingsvolle kerst en nieuwjaarsborrels toe!

Tags: , , , , , ,

Comments are closed.

Training, coaching & leerzame events

↓ More ↓