DE REIS

DE REIS | vanaf 65 euro pp 

De Reis is een game-based teamtraining waarin beleving, eigen ervaring en eigen keuzes centraal staan. En waarin de belangrijkste rol is weggelegd voor het team! De nadruk in de training ligt op samenwerken, communicatie en teamdynamiek.

Hoe De Reis er precies uitziet hangt af van de organisatie en de leervragen. We bouwen de dag zo op, dat de individuele en de teamdoelen optimaal tot zijn recht kunnen komen. Daarnaast speelt ook mee of de dag als teamuitje, beleidsdag, of trainingsdag vormgegeven wordt.

 

Hoe gaat de workshop eruit zien?

Tijsduur 6-8 uur

Na een korte ontvangst starten we met een intensief spel waarin de deelnemers zelf ervaren hoe ze samenwerken en communiceren en hoe ze als team het beste resultaat bereiken. De groep gaat in teams van 4 tot 6 personen op pad – letterlijk op reis – langs verschillende punten op de kaart. Deze punten zijn te vinden met GPS en worden door de teams in een door henzelf bepaalde volgorde bezocht. Op hun weg komen ze uitdagingen tegen die de teamdynamiek, de samenwerking en communicatie binnen de teams op een leuke maar uitdagende manier voor het voetlicht brengen!

Tijdens De Reis wordt al snel duidelijk wie op welk moment de leidersrol neemt, wie op welke manier communiceert en delegeert, wat de beste strategie is om taken te verdelen en op welke manier het team succesvol resultaat bereikt. Door deze ervaringen in een geheel andere omgeving komen ingesleten teamverhoudingen en -rollen aan het licht, maar kan ook geëxperimenteerd worden met andere rollen en manieren van (samen)werken. Door deze zaken vervolgens expliciet aan de orde te stellen in de aansluitende trainingssessie, wordt veel inzicht verkregen in mogelijkheden voor vernieuwing en verbetering. 

Locaties

In Utrecht spelen we De Reis vanuit een authentieke werfkelder aan de Oudegracht (nabij de Domtoren), of vanuit één van onze vaste speellocaties. Ook kan het spel op een outdoorlocatie gespeeld worden zoals in de bossen van Lage Vuursche, uiteraard met aan de omgeving aangepaste uitdagingen.

Resultaten

De resultaten van deze training:

  • Deelnemers hebben beter inzicht in hun eigen manier van werken en dat van anderen in hun team
  • Deelnemers hebben beter inzicht in manieren van samenwerken en communicatie binnen een team
  • Het opdoen van eigen ervaringen met samenwerking en communicatie in het team die losstaan van de werkomgeving, krijgen deelnemers inzicht in mogelijkheden voor verandering en verbetering
  • Door de gezamenlijke beleving en uitdaging ontstaat een ‘wij’ gevoel dat het team versterkt en teambuildend werkt
  • Ervaringen worden rechtstreeks gekoppeld aan de werkomgeving, zodat een optimaal leereffect bereikt wordt

De workshop zal bestaan uit:

  • Ontspannen kennismaking
  • Spel in ochtenddeel met trainer en eventueel acteurs
  • Trainingssessie in de midday
  • Afhankelijk van de leervraag van de dag een persoonlijk plan van aanpak en/of een teamplan

Extra te boeken:

Traingsacteur
Hapjes & drankjes

Training, coaching & leerzame events

↓ More ↓